sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ohje ballerina sukkiin

Ballerinat
Näihin ballerinasukkiin on pyydetty ohjetta, eikä se kai itsellekään pahitteeksi ole muistiin laittaa.
Lankana näissä on Novitan Isoveli luonnonvalkoinen ja tumma luumu, kumpaakin meni yksi kerä, puikot 4 mm.
Mallineuleet: joustin 1 o 1 n
sileä: kaikki s aina oikein
Kerroksen vaihtumiskohta on aina 1. ja  4. puikon välissä.
Tällä ohjeella teet sukat kokoon 38-39.


Luo 44 s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo joustinta n. 8 cm, jatka sileää aina oikeaa vielä n. 10 cm. Jatka neulomista 2. ja 3 puikolla,  tee n. 10 cm läppä. Oikean puoleisella toisella kerroksilla lisää 2. puikon alussa ja 3. puikon lopussa  1 s, neulo nurja kerros ja tee samanlaiset lisäykset vielä kerran, työssä on nyt 26 s valkoisella langalla, kun läppä on 7 cm, kavenna 2 puikon alussa ja 3. puikon lopussa 1 s 3 x jokaisella oikealla kerroksella. Kun läppä on n. 10 cm, jätä vaaleat silmukat lepäämään.
Neulo luumunpunaisella langalla kantalappu oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa, yhdistä silmukat yhdelle puikolle,  tee kantapään kavennukset niin että keskelle jää 8 s. Poimi molemmista reunoista 10 s, jatee kiilakavennukset niin että luumunpunaisella on 20 s. Neulo sitten luumunpunaisella sukan pohjaa oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa kunnes pohja on samanpituinen kuin päällyksen valkoinen läppä. Yhdistä osat toisiinsa ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo kärki sopivan pituiseksi ja tee sädekavennus kärkeen.
Viimeistely: ompele osat yhteen ja päättele langat. Luo 6 silmukkaa ja neulo 1 o 1 n  neuletta remmiksi ja ompele se luumunpunaisen pohjan saumaan jalkapöydän yli. Ompele lopuksi kivat napit remmin ulkoreunaan.

3 kommenttia:

  1. hei! olisitko halukas neulomaan vauvalle ballerina villasukkia?

    VastaaPoista
  2. Eini, teen kyllä tilaustöitä, ota yhteyttä sähköpostiini, eli sirpahanski8@gmail.com, taisitten fb:n kautta yksitysviestillä.

    VastaaPoista
  3. Niin superihanat. täytyypäs kokeilla:-) muistatko montako kerrosta
    laitoit kantalappuun.

    VastaaPoista